Mastkorgen 

Navigators mastkorg behöver genomgå en omfattande restaurering inom de närmaste åren. Mastkorgen fungerar som båtens skelett och håller ihop konstruktionen. För tillfället pågår en understödskampanj för ändamålen. Mera information kommer snart!

Den nya motorn är installerad!

Tack till alla som understödde motorprojektet. Under vårvintern 2019 installerades den nya Volvo Penta D2-75, en fyrcylindrig dieselmotor med turbo som producerar 75hk.  

 

Aktuellt: Projekt: Ny motor

Navigators nuvarande motor är instalerad 1989 och börjar nu vara i det skicket att den behöver bytas! Den nuvarande motorn är en Volvo Penta MD22A, dvs en fyrcylindrig dieselmotor utan turbo med 59hk. Den har i dagensläge över 10 000 timmar och en grundrenovering på nacken, men har tillsvidare fungerat rätt bra förutom en backslagsrenovering mitt i seglingssäsongen för några år sedan.

Nu skulle de ändå vara dags att förnya motorn innan vi får flera avbrutna seglatser pga motorproblem. De är också en viktig säkerhets aspekt att man kan lita på båtens motor i alla lägen. Den nya motorn kommer att bli en Volvo Penta D2-75, dvs en fyrcylindrig dieselmotor med turbo som producerar 75hk. Den kommer att ge en säkrare manövrering med tanke på lite mera effekt och snabbare reaktion på gas pga turbon. I framtiden planeras de även instalation av varmvatten vilket den nya motorn är förutsättning för. Den nya motorn tillsammans med instalation och tillbehör kostar ca 35 000€.

 

Vill du eller din kår köpa hästkrafter i den nya motorn?

Ifall du eller din kår skulle ha möjlighet att understöda projektet kan du göra det genom att köpa en eller fler hästkrafter i den nya motorn. En hästkraft kostar 30€ och kan köpas genom att betala in summan på Föreningen Navigators konto FI1540555020090366, skriv som meddelande namn och "hästkraft i nya motorn". Ifall en kår vill ha en räkning på understödet kan man få det via styrelsen(a)navigator.fi.

Artikel

Sponsorseglatser

Företag och organisationer som sponsorerar vår verksamhet erbjuds möjlighet att enligt överenskommelse segla med s/y Navigator. Det är möjligt att segla med kunder eller med eget folk och få lära sig lite om segling och sjömanskap. Med ombord ryms förutom besättningen c. 10 personer. Vi kan vid behov ordna mat och annan servering ombord.

 

Hur bokar man en sponsorseglats?

För att boka en sponsorseglats, skicka ett mail till Kid Jägerskiöld (kid.jagerskiold[at]navigator.fi) eller fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi er, tack!

Bokning av sponsorseglats

Skriv siffran 3 med bokstäver: